Bostoni kivizsgálás 3

Hazautazásunk előtti napon találkoztunk újra az altatásos vizsgálatot végző orvossal. Az egész elég rövid és lényegretörő volt. A doktornő nyomatékosította az előző alkalommal elmondottakat, vagyis hogy az a legjobb, ha nem műttetjük meg Ákos szemét, mert azzal csak elrontanánk, és elvesztené a megmaradt látását is. Azt mondta, ha bármi történne, például ha kezd leválni a retina, akkor menjünk vissza, és megpróbálja helyrehozni. De hangsúlyozta, hogy csak ilyen esetben műti meg. Ha a szem megmarad ebben az állapotban, és nem rosszabbodik, akkor nem.
A doktornő csak az ő szakterületét, a szaruhártyát érintő kérdésekre válaszolt.
A beszélgetés végeztével ismét felkerestük a pénzügyi irodát, hogy végleg rendezzük le a költségeket. Itt kiderült, hogy még fizetnünk kell valamennyit. A bostoni vizsgálatok összesen kicsivel több, mint 12 000 dollárba kerültek, ami 42 000 Ron fölött van.
Most az a fontos, hogy mielőbb találjunk egy jó orvost Romániában, aki elvégzi a rendszeres szemnyomás-méréseket, mert nem tudjuk kivitelezni, hogy háromhavonta Budapestre járjunk ezért. Hosszú út, sok pénz, sok idő. Ezen a mérésen Ákos egy életen keresztül, rendszeresen át kell essen, másképp teljesen megvakulhat.

2 megjegyzés:

Spectator írta...

Apósom optikus Marosvásárhelyen és utánaérdeklődhetek, hogy hol vannak jó orvosok, de tudomásom szerint Brassóból és Marosvásárhelyről járnak hozzuk orvosok konzultálni. Nem tagadom valamivel jobb hírekre vártam, de remélem azon a kis lyukon majd ki tud Ákos kukucskálni a világra.

hacs írta...

Segítségedet kérném! Kisfiúnk szaruhártya rendellenességgel született,aminek orvoslására megtaláltuk a neten a bostoni eljárást, miután itthon min 2-3év múlva műtenék. Mivel ti voltatok kint szeretnék érdeklődni bővebben. Ha tudnál segíteni kérlek írj a happcsilla@gmail.com-ra, hogy feltehessem a kérdéseimet.Köszönöm előre is! Csilla

Megjegyzés küldése