Mégsem...

Igértem, hogy majd közlöm Mága Zoltán adományának részleteit, de most, egy hét múltával sem tudok többet a dologról. Csak annyit tudunk, amit a koncerten jelen lévő emberektől hallottunk: Mága Zoltán Ákosnak ajánlotta a somlyói koncert bevételének egy részét.
Úgy gondoltam, hogy majd valaki felhív, és tudatja velünk, hogy mennyit szántak Ákosnak, mikor és milyen módon kapjuk meg. De senki nem jelentkezett, és a számlánkra se tett fel senki olyan összeget, amit Mága Zoltánnak tulajdoníthatnánk.
Ha valaki többet tud erről a témáról, kérem, világosítson  fel minket is!
Tudom, hogy közhely, de most mégis ezt a kifejezést kell használjam, hogy "hullámvölgy". Ez jellemzi a legjobban a mostani helyzetünket. Amikor már azt hittük, végre léphetünk egyet előre, akkor jött még egy levél Bostonból, amelyik valósággal földbe döngölte a terveinket. Azt írják, a vizsgálat 10 000 dollárba kerül. Álmomban sem gondoltam volna ekkora összegre. Persze ennyi pénz még nem gyűlt össze, és elég kevés az esélye, hogy a vizsgálat időpontjáig meglegyen. Nagy valószínűséggel el kell halasszuk, pedig rengeteg időbe és levelezésbe telt, míg sikerült időpontot kapni.
Egyszerűen nem igazság, hogy akinek nincs pénze, annak nincs joga még meggyógyulni sem. Milyen világ ez, ahol egy kisgyermek nem láthat azért, mert a családjának nincs elég pénze?
Kimondhatatlanul bánt a dolog, és rengeteg keserűség van most bennem. El kell fogadni az elfogadhatatlant.

26 megjegyzés:

Spectator írta...

Sajnálom, hogy így alakul. Remélem hamarosan összegyűl az a pénz.

Névtelen írta...

Adó 2%-a elküldve.

T REKA írta...

SZÓ NÉLKÜL VAGYOK MARADVA
SAJNÁLOM!!!

VH írta...

Azon gondolkodom,hogy mi van azokkal az emberekkel akik a pénzben dúskálnak,de gyerekük nincs hanem élik saját világukat tetszésük szerint? Bár egy ilyen ember kisegítené Ákost egy vizsgálat erejéig.... Segítenék ha milliomos lennék,de sajnos nem vagyok az.A másik dolog hogy mindenki másképp gondolja a dolgokat. Tényleg ez nem igazságos,hogy valaki nem láthat csak azért mert a családnak nincs pénze.

Reméljük csak sor kerül kivizsgálásra.

Muzsi Attila írta...

Nem tudom hogyan működik az sms-es pénzszerzés, de gondolatban megfutott egy olyan ötletem, hogy van mittomén 10 kisbútorom, amit a beküldendő sms-ek között ki lehet sorsolni. Mondjuk legyen egy sms 1 euró, emilen szétverni a világban a lehetőséget, szerintem egy nap alatt több tízezerhez eljuthat a levél, pakk tízezer sms és megvan a lóvé. Nem hiszem, hogy az emberek egy jó célra nem dobnak meg egy sms-el. Én most elkűldenék egy sms-t. A helyzet, hogy aki el is kűldene bankon egy pár lejt, amíg az ember bemegy egy bankba, kitölti helyesen a papírt, meg belegondol, hogy az ő féleurója milyen messze van a tízezerig, elszáll a reménye. Érdeklődje meg valaki, mi az eljárása a mobilosoknál az ilyen bulinak? Hetente három-négy ilyen nyerős sms kérelmet kapok, és biza elkérik a kéteurót is.

Unknown írta...

Sajnalom...Pedig akinek csak tudtam reklamoztam az egyesuletet. Meg ma is atkuldtem az adatokat. Azt hittem tudunk segiteni, ha osszefogunk...:(

E-Á.I. írta...

Sandor,
az egyesület reklámozása nem volt hiábavaló, de a 2%-ok csak év vége fele fognak bejönni az egyesület számlájára. Az majd jól jön a műtétnél, de sajnos a kivizsgálásra most kéne pénz.

Attila,
úgy tudom, ezeknél az sms-eknél legalább a fele pénz a telefonszolgáltatónak megy. Vagyis ha 2 euróba kerül az sms, akkor minimum 1 euró a szolgáltatóé. Hosszú távú gyűjtésnél azonban ez egy jó megoldás. Meg kell érdeklődjem, a helyi szolgáltatók foglalkoznak-e ilyesmivel.

Névtelen írta...

Igaza van Attilának a banki adományokkal kapcsolatban. Én is szembesültem ilyen helyzettel, konkrétan vannak kolleganőim, akik szívesen adnának pénzt, viszont nehezen veszik rá magukat, hogy bemenjenek a bankba. Ilyen esetekre lehetne megoldás a népszerű bevásárlóközpontoknál (Merkúr, Kaufland, Tulipán áruház..) elhelyezett urna, ahova minden bürokrácia nélkül, ki-ki bedobhatna egy kis pénzt. És ha minden csíkszeredai lakós adna 1 dollárt, akkor az már 40000-et jelentene, és ti máris utaznátok Amerikába. Adja Isten, hogy így legyen...

Sz.Sz.

Névtelen írta...

Sziasztok!


Ha nyitottak vagytok az ezotérika iránt ajánlom ezt az oldalt,

http://www.szellemgyogyaszat.hu/index.html


Illetve keressetek rá Kercselics Imre nevére a neten!

Anna írta...

Ó de sajnálom! Nyugaton láttam hasonló összefogást, üzletek előtt mint pl.Tesco, ahol egy kisebb plakáttal és "malacpersellyel" álltak az illetékesek. Kellene egy vállalkozó lelkü csapat, és valaki aki megszervezi... És kéremszépen ne tűnjön koldulásnak, mert nem az! Hozzá kellene itthon is szoktatni a népet, hogy szabad nekünk egymáson segíteni. Jobb adni mint kapni!
Isten adjon megoldást és megnyugvást is! Imádkozunk értetek.

Névtelen írta...

Mi lenne, ha Magyarországon is nyitnátok számlát, és ott is lehetne adakozni?

E-Á.I. írta...

Magyarországról OTP direkt szolgáltatással lehet utalni kezelési költség nélkül, vagy PayPal-on keresztül.

Névtelen írta...

Probalkoztatok mar Svedorszagban? Engedelmetekkel rakerdezhetek orvosoknal h miben tudnanak segiteni, mit ajanlanak ... Kitartast!!

Csaba írta...

Kérlek írd meg mennyi pénzre lenne még szükségetek. Segíteni akarok, hogy összegyűljön a határidőig.

E-Á.I. írta...

Kedves Csaba,

eddig nekünk összesen 6000 dollár gyűlt össze, a vizsgálat 10000. A vizsgálat árára még rájön a vízum, repülőjegy, ottlét. Szóval legalább 13000 dollár kéne összesen május 25-ig.

István írta...

Sziasztok!


Én Magyarországon élek, és innét próbálnék meg segíteni, de sajnos nem tudom hogyan működik az "OTP direkt szolgáltatás".

Ha leírnád, hogyan kell pontosan használni Ákoska érdekében, akkor szerintem növelhető lenne az adakozási kedv.


Ezen kívül figyelmetekbe ajánlnám a következő linket "http://kulfoldimagyaroldalak.lap.hu"

Jól össze vannak szedve a külföldi nagyar web oldalak, de talán az USA-beli lenne a legérdekesebb. Egyrészt az adományok miatt, másrészt hátha van orvos (esetleg szemorvos) is a kint magyarok között. Esetleg Kanadát is ajánlanám ...

Névtelen írta...

Van valtozas a Maga Zoltan altal adott koncert bevetelevel kapcsolatban? Hivott valaki, kaptatok penzt? Eleg visszataszito lenne ha csak onreklamnak szantak....

Névtelen írta...

Nagyon édes kisfiú Ákos. Nagyon hasonlít a lányomra, Vandára, akivel majdnem egyidősek. Sokat nem tudunk segíteni, mert nálunk is beütött a gazdasági crach, de 2 százalék ment. Gyógyulást kívánunk, csöppség.

Névtelen írta...

Érdeklődnék, hogy vettétek-e fel a kapcsolatot gyerekek gyógyítását finanszírozó szervezetekkel. Jó kiindulási pont lenne a Caritas szerintem, max. tudják, hogy kihez kell fordulni...
Kádár Beáta

E-Á.I. írta...

A Caritassal már régebb felvettük a kapcsolatot. Egyelőre csak a Máltai Szeretetszolgálat ajánlott fel bizonyos összegű anyagi támogatást, más ilyen típusú szervezet nem.

Névtelen írta...

Sziasztok

Azt szeretném elmondani nektek, hogy a Sapientán több kollegánk kezdeményezésére gyűjtést szerveztünk számotokra.

Szőcs Attila

Névtelen írta...

Sziasztok

A következő levelet kaptam Mága Zoltán asszisztensétől.

Tisztelt Szőcs Attila!

Köszönjük levelét, nekünk nem volt tudomásunk róla, hogy a családot nem értesítették a felajánlásról.
A csíkszeredai koncertet helyiek szervezték, Mága Zoltán a fellépést jótékony célból vállalta, az összegyűlt adománnyal Mága Zoltán egy percig sem rendelkezett, 100%-ban a szervezőknél maradt. Ők döntöttek arról is, hogy kinek ajánlják fel, és az ő feladatuk a pénz szétosztása is. Tudomásunk szerint - és ahogy a koncerten is bejelentésre került - a bevételből az egyházat és egy beteg gyermek szemműtétjét támogatják.

A csíkszeredai szervezőket értesítettük, és kértük, hogy mielőbb vegyék fel a kapcsolatot a családdal.
Bízunk benne, hogy hamarosan minden megoldódik.

Üdvözlettel:
Bálint Anett
Mága Zoltán asszisztense

Névtelen írta...

Jó hír

Holnap a helyi szervező jelentkezni fog, és az adomány hozzátok való eljuttatását rendezzük.

Még egy jó hír.

Most írt Mága Zoltán asszisztense, hogy miután konzultált Mága Zoltánnal, úgy döntött, hogy személyesen adományoz nektek 250000 forintot.

Kérlek az alábbi emailcímre írjátok meg azt a telefonszámot, amin el tudlak érni titeket. attata27@gmail.com

Szőcs Attila

Anna írta...

Végre valami konkrét! Imádkozunk hogy minden összejöjjön időre, kapjatok vízumot és legyen sikeres az ottlétetek. Isten áldjon titeket.

Névtelen írta...

Végre ismét jó hírek jönnek ... Viszont az az OTP direkt engem is érdekelne ...

BeaT. írta...

kinek tarthatok képzést OTPdirekttel kapcsolatosan? :)) mail ide: beacska@gmail.com
Én is örvendek, hogy körvonalazódik valami, nehezen tudtam volna megemészteni, hogy egy jótékonysági koncertet komolytalanul kihasználhatnak egyesek....

Megjegyzés küldése